Phoenix

  • Hendrik de vierde

    Iemand ervaring met deze Duitse rederij?

    Dank voor uw reacties

    Hendrik

  • ben pierik

    ik heb nog geen ervaring met phoenix, maar op dit moment is er iedere zaterdag op de duitse zender ndr ( ergens in de vroege middag )

    een docoserie van een van hun boten, namelijk de albatros.

    Er zijn al een boel uitzendingen geweest en ik kijk er graag naar

    Groet, Ben

  • N.O. Rovirus

    Ik word niet goed van mensen die ipv SCHIP boot zeggen.

    Dus nogmaals: we hebben het hier over SCHEPEN en niet over boten.

  • N.O. Rovirus

    Boot of schip

    Een boot is veelal een vaartuig dat vanwege het formaat meestal voor het plezier gebruikt wordt; een schip komt vaker voor in de de beroepsvaart. Maar dat is geen wet van Meden en Perzen. Veel vissers verdienen hun brood met een relatief kleine vissersboot, mensen wonen of houden kantoor op een woonboot en voormalige beroepsvaartschepen worden - zeker in Nederland - nog heel veel recreatief gebruikt.

    De verwarring tussen ‘boot’ en ‘schip’ is al terug te vinden in 19e-eeuws Nederlands, met de invoering van de stoomboot, eerst kleine scheepjes met aan boord een stoommachine als drijvende kracht. Toen deze stoomaandrijving werd aangebracht in wat nog steeds gedeeltelijk zeilschepen waren, vervaagde het begrip en werden deze vaartuigen soms ‘stoomschip’ of soms ‘stoomboot’ genoemd. Uit deze eeuw immers stamt de “Hollandse Stoomboot Maatschappij”, een onderneming met zeeschepen in de grote vaart.

    Het woord ‘bodem’ (in het Engels ‘bottom’) betekende een zeeschip, zowel voor de handel als oorlogvoering en in zekere mate is deze betekenis overgegaan op ‘schip’. In het Engels wordt het onderscheid tussen ‘boot’ en ‘schip’ verklaard met: Een schip kan een boot aan boord nemen, maar een boot kan geen schip aan boord nemen.

    Nederlandse schippers zeiden: De boot komt achter het vaartuig, behalve de sleepboot, die komt ervoor.